Blog

De kracht van video in tijden van corona

#Dekrachtvanvideo in tijden van corona

Door het coronavirus leven we inmiddels al bijna een jaar in een online wereld. Trainingen en afspraken worden afgeblazen of verplaatst naar een online meeting. Ondanks dat het ook voordelen heeft – zoals alle online ontwikkelingen – levert het ook veel problemen op: trainingen kunnen niet meer op locatie worden gegeven, evenementen worden afgelast en vertegenwoordigers kunnen niet meer op pad om jouw product of dienst te promoten. In deze blog vertellen we wat video in tijden van corona voor jou kan betekenen!

Anders communiceren

Door onze anderhalvemetersamenleving moeten we plotseling en noodgedwongen op een andere manier met elkaar communiceren. Maar hoe zorg je er nou voor dat je een boodschap goed overbrengt als je niet met elkaar in een ruimte zit? Door gebruik te maken van instructievideo’s of een videoboodschap kun je het persoonlijke aspect terugbrengen in de communicatie. Ook zien we steeds vaker dat video ingezet wordt voor educatie. Diverse studies laten zien dat visuele lesstof ervoor zorgt dat de betrokkenheid vergroot en wordt de boodschap beter begrepen én onthouden (Bron: Teaching Learning Lab).

Veilig werken

Als organisatie wil je graag je bezoekers, medewerkers en contractors informeren over de gedrags- en veiligheidsregels binnen je bedrijf. Dit kan op verschillende manieren maar gebeurd vaak middels een PowerPoint presentatie. Een nadeel van dit soort presentaties is dat zowel het maken als het geven en volgen van de presentatie veel tijd innemen. Daarnaast wordt de informatie niet altijd op dezelfde manier gepresenteerd, waardoor er verwarring kan ontstaan. Nu we door de overheid worden geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te werken is een training op locatie ook bijna niet meer mogelijk.

De inzet van poortinstructievideo’s biedt een oplossing voor dit probleem: de veiligheidsinstructies worden gewaarborgd en altijd op dezelfde manier overgebracht, eindeloze presentaties zijn verleden tijd en bezoekers, medewerkers en contractors kunnen zich voorafgaand aan het bezoek voorbereiden. De poortinstructievideo koppelen we aan onze webportal en app zodat het voor jou duidelijk is wanneer en door wie de video is bekeken.

Mensen onthouden 80% van wat ze zien, 20% van wat ze lezen en 10% van wat ze horen. Je kunt dus wel nagaan hoe veel kracht de inzet van een video heeft! (Bron: NeoMam).

Online events

Nu de maatregelen weer zijn aangescherpt moeten we allemaal weer een stapje terug doen. Voor veel evenementen geldt de overweging: afblazen of online? Een manier om een evenement toch door te laten gaan is door webinars te organiseren. De nieuwe maatregelen kunnen op deze manier worden gewaarborgd en er is alsnog een evenement! Juist bij dit soort oplossingen is het belangrijk dat de uitstraling professioneel is en dat alles goed verloopt. Wij krijgen steeds vaker de vraag of wij bedrijven hier in kunnen ondersteunen. Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Personeel werven

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen: een ‘werken bij’ video. Uit onderzoeken is gebleken dat wanneer je video inzet bij het werven van personeel, je 96%* meer kans hebt dat een kandidaat doorklikt in een e-mail of op de website (Bron: Comscore). Een bijkomend voordeel is dat je direct de gezichten achter het bedrijf en het bedrijf zelf laat zien, kortom een win-win dus!

Promotie

Ook elkaar fysiek ontmoeten of je vertegenwoordiger op pad sturen is bijna niet meer mogelijk. Maar hoe zorg je er dan voor dat je gezien wordt? Ook op deze vraag is het antwoord: video! Het gebruik van video’s scoort namelijk hoger in Google, trekt de aandacht en prikkelt de emotie. Door video in te zetten op je website en social media zorg je er dus voor dat je alsnog in het zicht blijft van je (potentiele) klanten. Een nieuw en innovatief product die je graag wilt verkopen? Stuur je klanten eens een productvideo!

Benieuwd wat video in tijden van corona voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op of laat je gegevens achter in het contactformulier.

Meer nieuws van Bedrijfsbeeld

Zo behaal jij eenvoudig je communicatiedoelstellingen

Zo behaal jij eenvoudig je communicatiedoelstellingen

Hoe staat het met jouw communicatiedoelstellingen? Hebben ze de afgelopen periode het gewenste resultaat behaald? Of hebben ze nog een…
De kracht van video in tijden van corona

De kracht van video in tijden van corona

#Dekrachtvanvideo in tijden van corona Door het coronavirus leven we inmiddels al bijna een jaar in een online wereld. Trainingen…
Digitalisering en veiligheid, gaat dat samen?

Digitalisering en veiligheid, gaat dat samen?

Digitalisering en veiligheid, gaat dat samen? Op de werkvloer willen we zorgen dat iedereen het werk goed verlaat en veilig…

Informatie aanvragen?

Laat je terugbellen!

Poortinstructievideo

Profiteer nu van onze tijdelijke actie!

6 redenen waarom jij video zou moeten inzetten

Vul onderstaande gegevens in en ontvang de whitepaper!

Benieuwd naar de kosten?

Reken het hier uit!

U ontvangt binnen 1 werkdag van ons de kosten per e-mail

7 misverstanden bij het maken van een poortinstructievideo

Vul onderstaande gegevens in en ontvang de whitepaper!