Instructievideo
laten maken

Wanneer instructievideo’s goed worden toegepast, kan het een organisatie enorme besparingen opleveren op het gebied van trainingen en opleidingen. De cursist op zijn beurt heeft veel baat bij een uitleg in de vorm van een video. 

Wil jij een instructievideo laten maken?

Instructies kun je op meerdere manieren overbrengen op je doelgroep. Zo kun je ervoor kiezen om instructies fysiek op locatie te geven, maar je kunt er ook voor kiezen om de instructies te verwerken in een instructievideo. Het voordeel hiervan is dat je de video’s op elk gewenst moment van de dag, op de locatie naar wens kunt bekijken. Wanneer instructievideo’s goed worden toegepast, kan het een organisatie enorme besparingen opleveren op het gebied van trainingen en opleidingen.

werknemer die onderdeel is van een instructievideo

Waarom een instructievideo laten maken?

Efficiënte informatieoverdracht – Met een video kun je in een korte tijd veel informatie overbrengen op je doelgroep. Instructievideo’s maken complexe handleidingen overbodig.

 

Sneller onthouden – De kijker onthoudt en begrijpt de informatie sneller omdat deze visueel wordt gemaakt.

 

Professioneel – De video’s kunnen volledig naar je eigen huisstijl worden ontworpen waardoor ze professioneel ogen en de kijker een goede eerste indruk krijgt.

 

Kosten besparend ­– Omdat er geen fysieke overdrachtsmomenten meer nodig zijn bespaar je tijd én geld.

Wat anderen zeggen

Sanorice_logo

Piet van Wijk | HSE Sanorice

Wij wilden mensen graag bewust maken van het feit dat veiligheid iets is, waar zij zelf een grote rol in spelen. Vanuit communicatie heb ik altijd geleerd dat voordoen een betere methode is dan omschrijven. Bedrijfsbeeld heeft een korte instructiefilm gemaakt, waardoor de herkenbaarheid van het bedrijf, de werkzaamheden en het personeel zo groot mogelijk is. Wat we merken is dat het aantal ongevallen relatief lager is. Beeldmateriaal is voor iedereen weer een soort ‘wake-up-call’ van veiligheid. Dat ontstaat niet zomaar, dat doe je met elkaar!
Koopmans_logo

Pieter Douma | HSE Koopmans

We wilden informatie toegankelijker maken voor nieuwe medewerkers, aannemers en contractors, door ze beeld te laten zien. In het werkveld hebben we te maken met veel verschillende mensen. Niet voor iedereen is een lange tekst makkelijk te begrijpen. Met een video blijft de informatie beter hangen, hebben we gemerkt. We hebben onze eigen medewerkers laten figureren, dat maakt het persoonlijk. En de herkenbaarheid werkt voor medewerkers erg fijn. Voor ons was het ook nieuw maar de ervaring en de reactie van de mensen, ja die zijn er erg content mee!

Welke soorten instructievideo's zijn er?

Instructievideo’s kunnen op diverse manieren worden gemaakt. Zo kun je ervoor kiezen om alle beelden te animeren of juist een combinatie tussen echte beelden en animaties. Het is allemaal afhankelijk van jouw wensen. Wil je meten of een instructievideo echt geholpen heeft? Door interactie aan de video toe te voegen kun je meten of de kijker de video heeft begrepen. Zo kun je bijvoorbeeld keuzes aan de video toevoegen zodat de kijker zelf de volgende stap kan maken en in een andere omgeving terecht komt. 

 

Ben je op zoek naar een veiligheidsvoorlichting voor nieuwe bezoekers of contractors? Dan kun je het beste kiezen voor een poortinstructievideo.

instructievideo

Waarvoor kan ik een instructievideo voor laten maken?

Je kunt een instructievideo laten maken voor alles waar je uitleg over kunt geven. Denk bijvoorbeeld aan een handleiding die je normaal gesproken uitdeelt of de veiligheidsregels op een terrein. Een instructievideo laat je maken om informatie op een duidelijke en aantrekkelijke manier over te brengen op je doelgroep.

Het productieproces van een instructievideo

Stap 1

Boodschap bepaling – We bepalen we gezamenlijk de doelstelling en de boodschap die je wilt uitdragen.

Stap 2

Doelgroepanalyse – We analyseren de doelgroep zodat de instructievideo’s optimaal aansluiten en de boodschap helder overkomt.

Stap 3

Productie – Vervolgens wordt er een draaiboek ontwikkeld en beginnen we met de productie van de definitieve instructievideo’s. 

Stap 4

Oplevering – Tijdens de productie word je op de hoogte gehouden met verschillende previews waarna de instructievideo’s pas bij 100% goedkeuring wordt opgeleverd.

Instructievideo's als aanvulling op trainingen

Instructievideo’s zijn voor meerdere doeleinden inzetbaar. Je kunt ze gebruiken om nieuwe medewerkers of contractors te voorzien van de juiste kennis maar ze kunnen ook dienen als aanvulling op trainingen. 

Met een instructievideo kun je op een eenvoudige manier informatie overbrengen. Zo kan bijvoorbeeld een instructievideo over de gedragsregels op een terrein helpen bij het snel en helder overbrengen van kennis.

Een succesvol onboardingproces dankzij instructievideo's

Het onboardingsproces is een belangrijk proces om nieuwe medewerkers een warm welkom te geven als ze bij jouw organisatie komen werken. Onboarding gaat verder dan het inwerken van een persoon. Het gaat om het overbrengen van praktische informatie en kennis zodat een medewerker snel aan de slag kan.

Met een instructievideo kun je op een eenvoudige manier informatie overbrengen op een nieuwe medewerker. Door de informatie visueel te maken is het voor de kijker makkelijker om zich in te leven in een situatie én kan hij of zij de informatie snel eigen maken.

Wij werken voor

Kunnen we jou helpen?

Ben je als HSE manager op zoek naar een veiligheidsvideo, als ondernemer naar een promotievideo of als marketeer naar een productvideo?

Wij adviseren met kennis en kunde over de kracht van beeld en vanuit onze ervaring zetten we jouw wensen om in realistische video’s. 

Informatie aanvragen?

Laat je terugbellen!

Poortinstructievideo

Profiteer nu van onze tijdelijke actie!

6 redenen waarom jij video zou moeten inzetten

Vul onderstaande gegevens in en ontvang de whitepaper!

Benieuwd naar de kosten?

Reken het hier uit!

U ontvangt binnen 1 werkdag van ons de kosten per e-mail

7 misverstanden bij het maken van een poortinstructievideo

Vul onderstaande gegevens in en ontvang de whitepaper!